Kom i hug Citadel Station

Look at you, hacker… A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?

SHODAN hoverer, OGG-fil

Der bega Holten seg inn i den juridiske hengemyra som for tida heiter «gråsona». Det kjennest fortsatt  litt belastande å skulle kalle holtenher.no ein warezblogg, men ikkje mindre er det eg no skal gjera sannsynlegvis brot på opphavsretten til ein eller annan. Sjøl om eg berre vil hinte om ein skarve URL. Eg er da ikkje så lovlaus at eg vil inkriminere det stakkars webhotellet mitt med å hoste noko sjøl.

Det er snakk om ei bok eg er heilt sikker på at forfattaren Tuesday Frase aldri vil få noko meir betalt for, for ho kjem aldri til å utgivast på nytt av nokon. Boka heiter I.C.E. Breaker, og er ei hint- og guidebok for eit femten år gammelt PC-spel med tittelen System Shock.

Spelet har vore ute av den legale marknaden i årevis (og både System Shock 1 og 2 er blant dei tre mest ønskte spela på GOG.com). Boka har vore til salgs bruka  på eBay og Amazon med jamne mellomrom, gjerne utropsprisa oppimot $150 USD.

I påska gjorde ein fan med kallenamnet «enter» ein skanna PDF-versjon tilgjengeleg på eit av verdas smartaste spelforum, TTLG.com. TTLG har nominelt ein streng policy mot illegal kopiering av og lenking til opphavsrettverna materiale, men i dette tilfellet ser dei ut til å ha gjort eit unnatak. Fordi det dreier seg om noko alle fans av System Shock har ønska seg i mange, mange år, og TTLG starta som ei System Shock-fanside.

Det er rart med det, gett. Her er det TTLG-gründeren Saam Tariverdi har å seie i dag om det 15 år gamle spelet.

Ekstra artig er det at  fila vart presentert som eit påskeegg, altså ei påskenøtt å knekke for fansen. Les meir om det her, eller berre last ned og kos dykk med fila, om de har noko som helst forhold til SHODAN. Ei smaksprøve:

The following description was extracted from the station’s general employee welcome packet, version 1.25.
WELCOME.CITADEL.TXT
• Newcomers, welcome to the most sophisticated biological research platform in space. We hope to make it your home. Citadel’s tiered levels were designed to provide both aesthetic and professional comforts, providing inhabitants with everything from spacious, green groves to lush residential Quarters.
• We at TriOptimum are proud to show you around…

2009-04-24 fre, 2224 • Stikkord: , , , , , • Posted in: Anbefalt

Leave a Reply